Søndag inviterte hindutempelet Sanatan Mandir Sabha lokalbefolkningen i Slemmestad til gratis yogatime og middag for store og små

– Dette ble veldig vellykket, og hyggelig at så mange fra nærmiljøet kommer, smiler Harvinder Prashar og Ashok Sangar. Prashar og Sangar er henholdsvis styreleder og forstander ved hindutempelet i Slemmestad.

En god blanding av voksne og barn, kvinner og menn fant veien til Slemmestad søndag etter at hindutempelet inviterte til felles yogadag for alle som ønsket.

Les også: Matthias (30) gjorde to grep for å kunne leve mer og jobbe mindre. Nå har han to millioner kroner i fond

Tre generasjoner 

Blant deltakerne i den fullsatte salen var det en del som har praktisert yoga tidligere, mens andre var helt ferske. For mange var det også første gangen de besøkte hindutempelet i Slemmestad.

– Vi synes det virket spennende å bli invitert til hindutempelet, samtidig som vi fikk være med på yoga. Det var også fint at vi kunne ta med barna hit, sier Linn Silje Rohdin, som stilte med både døtre, venner og mor og øvrig familie.

For jentene Rosa Evita (7), Iben (9), Lola (9) og Elvira (6) var det første møte med yoga.

– Det var veldig gøy, og jeg følte meg veldig avslappet etterpå, sier Iben på ni år. De andre jentene nikker og smiler.

Les også: Utreder mulighetene for ny skipsled: Slik blir strømforholdene ved åpning av

I MÅLGRUPPEN: Ordfører Lene Conradi åpnet yogadagen, og deltok også på den halvannen time lange økten. Hun beskriver seg selv som nybegynner og dermed i målgruppen sammen med de andre som prøvde seg på yoga uten nevneverdig tidligere erfaring. Foto: Linn Krogh Hansen

Introduksjon

Yogainstruktør og eier av Tønsberg Yoga, Nina Nirvani, ledet deltakerne gjennom halvannen times grunnleggende tradisjonelle yogaøvelser, mens hennes kollegaer og yogalærere Ida, Linn og Ananda gikk rundt i salen og korrigerte og veiledet de som ønsket det.

Med yogainstruktøren fra Tønsberg fikk deltakerne en introduksjon til tradisjonell yoga, som er den opprinnelige holistiske formen for yoga.

Blant deltakerne var også ordfører Lene Conradi.

– Jeg kjenner litt til yoga, men ikke så mye i praksis. Derfor er jo midt i målgruppen her, sa ordføreren i sin åpningstale. 

Les også: Markerer verdensdagen for psykisk helse med håp og handling

Ut av depresjonen

– Det eneste du trenger å kunne for å drive med yoga er å puste, understreker instruktør Nina Nirvani. Hun trekker fram betydningen av å drive yoga for seg selv, uten å sammenlikne seg med andre.

– Yoga passer for alle mellom 5 og 95, for å si det slik. Det handler om å finne sitt eget nivå, og jobbe ut fra det uten å sammenlikne seg med sidemannen, poengterer hun.

Etter avsluttet timen fortalte Nina litt om hvordan yoga hadde hjulpet henne ut av langvarig angst og depresjon.

– Da jeg dro til India for å lære for 12 år siden, var det mde lykkepiller i lomma. Etter fire måneder kunne jeg kaste dem, og nå er yogaen «min medisin “, fastslår hun.

FRA TØNSBERG: Yogainstruktør og eier av Tønsberg Yoga, Nina Nirvani ledet yogatimen til fullsatt tempelsal. Foto: Linn Krogh Hansen

Indisk måltid

Etter yogatimen var det duket for indisk middag og dessert til alle som ønsket, også dette uten kostnader for deltakerne. 

Blant de frammøtte var venninnene Caroline Hnatow og Ina Garseg. Mens Caroline bor på Morbertoppen, kom venninnen fra Oslo for å delta på arrangementet.

– Dette var oppkvikkende. Det er veldig fint at de åpner dørene og inkluderer oss på denne måten, sier jentene under middagen, som spises på indisk vis, sittende på gulvet med duk og teppe.

Frivillige

– Med alt som skjer i verden for nå for tiden, er det å invitere til yoga dag og fellesskap en fin måte å samle lokalmiljøet på, mener Sangar og Prashar fra Sanatan Mandir Sabha.

De forteller om mange gode tilbakemeldinger på arrangementet i løpet av søndagen. 

– Noen spurte oss; kan dere ikke arrangere dette oftere?, smiler de, og legge til:

– Ettersom vi alle jobber, driver vi aktivitetene i tempelet på frivillig basis. Som de fleste andre frivillige samfunn og oragnisasjoner prøver vi å motivere flere til å bli med, særlig blant ungdommen.

Harvinder Prashar og Ashok Sangar synes det var hyggelig at så mange kom på yogadagen i hindutempelet søndag. Foto: Linn Krogh Hansen

error: