Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) 

Nyhetsbrev STLSTLs årskonferanse 2022 – religion og krigDen 5. desember arrangeres STLs årskonferanse der vil si se nærmere på forholdet mellom krig og religion.
 
«Uten religion ville det ikke vært noen kriger». Man trenger ikke lete lenge for å finne varianter av denne påstanden, men stemmer det? Til å undersøke påstanden om at religion forårsaker krig har vi invitert teolog William T. Cavanaugh, forfatter av boken The Myth of Religious Violence. Professor Torkel Brekke og professor Vebjørn Horsfjord er også invitert for å utfordre Cavanaugh sin posisjon.

– Det blir spennende å få en så profilert akademiker på temaet religion og krig som professor Cavanaugh. Temaet er evig aktuelt, men særlig med krigen i Ukraina mener vi denne tematikken er viktig å løfte frem. Nettopp derfor har vi også bragt inn perspektivene fra Brekke og Horsfjord. Begge har jobbet mye med hvilken rolle religion kan ha i legitimering av krig, sier generalsekretær i STL, Ingrid Rosendorf Joys. 

Følg med på stl.no for mer informasjon.Følg flerreligiøse høytider på InstagramSamarbeidsrådet for tros- og livssynsamfunn viser mangfoldet av religiøse høytidsfeiringer på Instagram. Ungdommer og unge voksne viser sine tradisjoners feiringer gjennom Instagram “takeover”, altså som gjesteredaktører på STLs sosiale medier. I oktober har Arena for unge hinduer tatt oss med gjennom navratri-festivalen. Følg med på @STL_gudogymistanna eller facebook.com/trooglivssyn for flere høytids-takeover. 

Foto: Emiks Lyd&BildeTros- og livssynsuken – en braksuksess I september arrangerte STL Tros- og livssynsuken i samarbeid med Frivillighetens år 2022. Uken ble en storslått begivenhet og Mangfoldsfesten lørdag 17. september fylte Farmandstorget i Tønsberg med mennesker, smaker, gode lukter og kultur. Les mer om det på stl.no

Torsdag 15. ble STL Vestfold stiftet, som ble omtalt i avisen Gjengangeren. Fredag ble det en meget spennende religionshistorisk vandring i Tønsberg by, som avsluttet med salmesang på pub.

– Tros- og livssynsuken har vært en stor begivenhet for oss i STL, medlemmene våre og for de lokale dialoggruppene som var med. Tønsberg fikk virkelig se hva tros- og livssynssamfunnene har å by på, og Mangfoldsfesten ble en stor suksess. En jeg håper vi får mulighet til å gjenta, sier generalsekretær i STL, Ingrid Rosendorf Joys. 

Les mer om STLs praksisstudenters opplevelse av tros- og livssynsuken her.

Foto: Silje SeebergMed TID og BRO over land og strandSTL har hatt flere workshop i løpet av september, det har skjedd i sammenheng med Prosjektene BRO (Barnevern, Religion og Oppvekst) og TID (Tilhørighet, Innsyn og Dialog). BRO har som hensikt å øke kontakten og tilliten mellom Barnevernet og trossamfunn i landet. TID retter seg inn mot lukkede religiøse miljøer og har som mål å jobbe forbyggende mot negativ sosial kontroll. TID gjennomføres i samarbeid med Hjelpekilden. Les mer om prosjektene og fremgangen på STL.no. Norske tros- og livssynssamfunn fordømmer angrepet på Salman RushdieUnder rådsmøtet i Tønsberg i september kom STLs medlemmer med en fellesuttalelse. Tros- og livssynssamfunn i Norge forsvarer ytringsfriheten og fordømmer angrepet på Salman Rushdie. les uttalelsen på STL.no.Kompetanseheving i CanadaI 2021 ble det vedtatt ny strategi for Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL). Et av målene i strategien «Et større oppdrag», slår fast at STL skal hente inspirasjon og erfaringer fra andre aktører både nasjonalt og internasjonalt. På bakrunn av dette ble det bestemte at STLs styre skulle på studietur. Turen var både lærerik og inspirerende. Du kan lese mer om det her på stl.noMed tro på vaksine – på bosniskFaruk Terzic fra Det islamske fellesskapet Bosnia-Hercegovina oppfordrer til å ta siste vaksinedose på bosnisk. STL har tatt en aktiv rolle i arbeidet med å formidle informasjon mellom nasjonale myndigheter med ansvar for smittevernstiltak og tros- og livssynssamfunnene helt siden koronapandemien nådde Norge.

Det fortsetter vi med også nå når vi ser enden av pandemien. Mange har ennå ikke tatt det siste vaksinestikket. Vi oppfordrer derfor alle som kan til å ta siste koronavaksine. Vaksineoppfordringen er tilgjengelige på mange forskjellige språk, blant annet bosnisk, som i videoen ovenfor. 

Prosjektet “Med tro på vaksine” er støttet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi). Vaksinekampanjen bruker emneknaggen #tadetsistestikk. 

Trenger du videoer på andre språk finner du dem her.STL Vestfold har blitt stiftetDen 15. september ble STL Vestfold offisielt stiftet som startskuddet på tros- og livssynsuken i Tønsberg. Det kan du lese mer om i denne artikkelen i Gjengangeren. STL Vestfold er den 15ende lokale dialoggruppen tilknyttet Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn. 

STL Vestfold dekker kommunene Færder, Holmestrand, Horten, Larvik, Sandefjord og Tønsberg.STL Oslo søker prosjektmedarbeiderSTL Oslo søker prosjektmedarbeider i 40%-stilling. Les stillingsannonsen på Finn.no. For mer informasjon om STL Oslo se deres Facebook-side
error: